Categories
Diverse

Schimbarea

Tema centrala in viata mea. Unele persoane o vad ca pe o continua nemultumire, altele ca pe o incercare de a ma imbunatati.

Esential este totusi ca ma preocupa schimbarea.

Azi am citit un lucru interesant: “Nu poti schimba cine esti. Poti schimba doar ce stii si cum aplici ce stii.”

Cunostinte gasesti pe toate drumurile, chiar ma apucasem la un moment dat sa strang o parte dintre cunostintele legate de schimbarea pozitiva pe site-ul optimism.ro

Din pacate cunostintele sunt aproape inutile. Daca nu sunt dublate de aplicarea lor, nu prea au valoare.

Poti citi munti de carti, sa ai cunostinte enciclopedice despre un domeniu sau altul, tot nesatisfacut ramai. Este ca si cum ai citi meniul intr-un restaurant. Pana nu pui mana si mananci ce scrie in meniu, tot flamand vei fi.

Imi dau seama ca-s imatur… am uneori pretentia sa vina cineva si sa-mi dea cu lingurita supita. In lipsa unor astfel de persoane… fac foamea de cele mai multe ori.

Viata este intradevar un banchet la care stau si rabd e foame.

Cam prosteasca atitudinea dar, daca am devenit constient de ea, inseamna ca poate pun mana sa fac ceva… sa pap ceva. Poate devin progresiv mai putin tampit. 🙂

Ok… am ajuns din nou la refren…

Oh Lord I’m a poor man
With all the riches I can hold
I’m a beggar
And I’m sitting on a beach of gold

15 replies on “Schimbarea”

nu te grabi, drumul e lung-lung… uite ce spunea Aivanhov: “People and things may help us, but we must never count on them absolutely. Since they are exterior to us, they may not always ne available; one moment they are there, and the next they are elsewhere. The true adept of initiatic science learns that he must look inside himself for what he needs to live in plenitude. Because it is in his soul and spirit that God has deposited all riches. And since they are within him, they remain with him. Of course, the exploration of this terrain is a long-term undertaking that demands daily effort, but it is woth it. The nourishment we obtain from the sublime realms of the soul and spirit satisfies us for days and days, and nothing can take away this sensation of immensity and eternity.”

Dorinta de a deveni o persoana mai buna se refera adesea la a vrea sa imbunatatesc modul in care ma simt pe mine insumi, ma vad pe mine, sau cum sunt privit de ceilalti. Are de a face cu crearea imaginii mentale, adica a egoului. Bineinteles ca asta include dorinta de a deveni iluminat sau spiritual. Trezirea sau realizarea spirituala este descoperirea ca nu trebuie sa-ti mai adaugi nimic, pentru a fi pe deplin tu insuti. Nu e nevoie sa incerci sa devii bun, ci sa-i permiti bunatatii care este in tine, inerenta Fiintei tale si inseparabila de cine esti, sa iasa la lumina.

Hi Peter,
thanks for your comment on my website.
I am sorry it took me so long to approve it: I had some server problems and I was on the road, so I could not fix them.
BTW it is kind of fun to read Rumanian: very similar to Italians, I can understand some, just the gist of it. And I liked the youtube videos about philosophy!
Grazie,
ciao,
Paolo

Eu cred in schimbare, in special la cei care doresc sa se “imbunatateasca” mereu. Mi-e greu sa cred ca pastrand ochii larg deschisi iti vei petrece intreaga viata orb. In timp, experientele prin care treci, oamenii pe care ii cunosti, circumstantele in care aterizezi, te forteaza sa ajungi fata in fata cu tine, sa te vezi. Si cand vezi ca ceva nu e tocmai “roz”… schimbi. Si noi ne schimbam toata viata. Poate sunt unele aspecte din noi pe care le pastram toata viata, insa numai pentru ca alegem asta. Putem foarte bine sa alegem sa fim altfel daca ne dorim.

Ratacim sau poate cautam un adevar profund al existentei noastre. Tot acumulam pentru a ne intregi dar suntem nemultumiti de noi. Atunci cautam “schimbarea” dupa ce am uitat ca suntem umani. Ne regasim, crezand ca ne-am schimbat. Ne bucuram amintindu-ne copilaria. Citim pentru a cunoaste, pentru a ne descoperi. Viata ne arata ca ne inselam, oricate carti am citi. La ce bun, daca nu aplicam fiecare filosofie in viata cotidiana?

Leave a Reply