Categories
Diverse

Cum crezi ca poti reusi in viata?

Succesul este linistea sufleteasca rezultata din satisfactia cunoasterii faptului ca ai depus efortul de a face tot ce ai putut pentru a deveni tot ce poti deveni. – John Wooden

Eu cred ca linistea aceasta este printre cele mai de pret lucruri de pe pamant.

Inteleasa cum trebuie, aceasta definitie a succesului poate sa elibereze omul.

Can am vazut-o mi s-a parut foarte interesanta si la o investigare ulterioara mi-am dat seama de ce intuitia mea aprinsese beculetul de avertizare: Are o aroma cunoscuta… miroase a libertate.

Libertatea este aroma Adevarului.

Adevarul elibereaza pentru ca atunci cand il vezi, vezi clar. Iar daca vezi clar, descoperi cata putere zace in fiecare dintre noi.

Tot Wooden spune:

Da tot ce ai mai bun din tine atunci cand este nevoie sa dai tot ce ai mai bun din tine. Este nevoie sa dai tot ce ai mai bun din tine in fiecare zi.

Asadar, poti fi o persoana de succes indiferent de cum a fost ziua de ieri, indiferent cum a fost saptamana, luna sau anul trecut.

Poti sa fi o persoana de succes ACUM!

Poti, dar asta nu inseamna ca si vei fi!

Potentialul exista, dar el ramane doar potential daca nu actionezi.

Asadar ACTIONEAZA!

Nu conteaza ce faci, fa ceva… orice!

Bonus:

7 replies on “Cum crezi ca poti reusi in viata?”

multumesc.superb.nemaipomenit.stii ca am stat pana acum la ora asta sa-ti citesc blogul? pasi mici -smoll moves- ideea de baza din contact spusa de extraterestrii pamantenilor s-o regasesc aici din pura intamplare,apoi, kaizenul si incredibil .nu mi vine sa cred .as vrea atat de mult sa mai conversam si pe mail si testul de celalalt blog … poate mai vorbim mi-ai placut de la prima citire … noapte buna ,lumina a noptii mele de azi.

Ba conteaza ce faci, nu face orice. Fa ceva ce te apropie de planurile bine definite in prealabil. Oricum, e groznic regretul ca imbatranesti si nu ai facut tot ce vroiai cu viata ta, mai bine zis, regretul ca nu ai incercat macar…

Eu inteleg ce spui dar, daca actionezi in fiecare zi, devii mult mai bun la a actiona in fiecare zi. Actionand in fiecare zi, mai devreme sau mai tarziu actiunile se vor autoregla. Evident ca e recomandabil sa actionezi in directia planurilor pe care le ai, in directia viselor pe care le ai dar esenta este sa te obisnuiesti sa actionezi.

Corect, iti intra in sange tot exersand sau mai bine zis meditand inaintea actiunilor tale.
Cu alte cuvinte “gandeste si apoi actioneaza”. De obicei primul gand e pozitiv (ex: “tre’ sa dau cu aspiratorul”) dar al doilea te loveste peste o secunda mica (“o sa dau cu aspiratorul mai tarziu ca acum nu am chef”). Lasa-te de scuze si imediat dupa ce ai gandit ceva fa treaba aia in momentul ala. Asta se cheama folosirea intuitiei. Sa faci ce trebuie si nu ce ai chef.
Dar daca primul gand/voce din creier e negativ?…poate sa se intrebe cineva…Atunci foloseste-ti intuitia aia cata e si fa ce e bine, ce trebuie si nu te lua dupa chef (ego-ul). “Bine faci – bine gasesti”… fiindca se intoarce cu ecou, ecou, ecou. Daca e pozitiva actiunea, ecoul te face sa cresti. Daca e negativa…revine si-ti da in cap pana te potolesti si apoi mai cresti un pic. Cresti deci si din noroi, precum floarea de lotus alba si imaculata.
Daca vocea interioara iti zice “Vinde-ti casa si du-te la un cazino si joaca toti banii ca o sa dai lovitura vietii tale” si dupa aia te trezesti ca ai pierdut tot si vocea iti sopteste suparata in final: “Off, ce ghinion am avut azi!” Nu o urma orbeste ca d-aia ti s-a dat liberul arbitru, ca sa alegi. Nu cu ego-ul ci cu inima/sufletul.
“Think and act!” Indemnul si explicatiile pentru el apartin unui calugar swami. Eu doar le-am tradus aici si le-am zis in alte cuvinte insa mesajul e identic.

“e groznic regretul ca imbatranesti si nu ai facut tot ce vroiai cu viata ta, mai bine zis, regretul ca nu ai incercat macar…”

Mai, mai, mai… dar ce vreti voi sa faceti…sa mutati muntii din loc? 🙂

Leave a Reply