Categories
Diverse

Oglinda, oglinjoara

Exista doar doua modalitati de raspandi lumina: sa fii candela sau oglinda ce-i reflecta lumina. – Edith Wharton

Fiecare dintre noi face parte din omenire. Fiecare dintre noi are un impact.

Poate uneori avem impresia ca nu contam dar este doar o iluzie.  Fiecare dintre noi are puterea de a schimba lumea din jur.

Oamenii sunt dotati cu structuri neuronale specializate in a promova unitatea.  Neuronii oglinda joaca un rol important in transferul de experienta de la o persoana la grup. Datorita lor suntem capabili sa simtim ceea ce simt cei din jur. Privesti o fata vesela si simti in tine veselia persoanei respective. O parte din veselie este traita si de tine. Acelasi lucru este valabil si pentru suferinta.

Aceasta unitate in simtire ne da puterea de a ne ridica deasupra celorlalte animale.

Tu, prin capabilitatea ta de a iti alege raspunsul in orice situatie a vietii, esti capabil sa schimbi lumea. Esti capabil sa insuflii curaj prin modul demn in care faci fata unei tragedii personale. Esti capabil sa luminezi ziua celor din jur printr-un zambet.

Fii vesel! Veselia ta este contagioasa. O vei vedea oglindita in cei din jur.

Maica Tereza spunea ca fiecare zambet este un act de iubire, un dar pentru cei din jur, un lucru frumos.

Prietenii au darul de a reflecta cel mai bine veselia ta. De aceea sunt cu adevarat bogati cei ce au o viata sociala sanatoasa. Dobanda primita pentru fiecare gest de iubire oferit este dincolo de orice imaginatie. Asa functioneaza lumea. Sau, mai corect, asa o vad eu functionand.

Pierre Teilhard de Chardin a observat destul de bine fenomenul. “Cea mai mare satisfactie in viata o obtii atunci cand daruiesti o mare parte din tine celorlalti.”

Cand daruiesti fara sa astepti nimic in schimb, accesezi abundenta, accesezi acea sursa nesecata de valoare, accesezi infinitul iar prin acest gest de credinta devii una cu infinitul, devii colaborator in creatie.

Alegerile tale, nu norocul, determina care iti va fi destinul – Jean Nidetch

Asadar alege sa fii parte din schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume! Reflecta lumina din jur sau aprinde-ti sufletul si devino rug viu.

2 replies on “Oglinda, oglinjoara”

Superb,ca de obicei .imi aduc aminte de o vorba ,oamenii nu vor mai stii niciodata ce ai spus ci cum s-au simtit in legatura cu ce ai spus despre ei ,daca le-ai ranit orgoliul vor tine minte toata viata acest lucru,oare asta are un mic iz de ipocrizie insemnand ca nu trebuie sa spui niciodata adevarul -subiectiv-bineinteles -despre ce crezi cu adevarat despre ei? ca nu cumva sa-i deranjezi si sa nu se mai simta bine in prejma ta?stii de ce intreb? pentru ca de obicei daruiesc neconditionat si am cativa preteni care zic ca sant pentru ei izvorul lor de buna dispozitie dar cand incerc sa le spun niste adevaruri sant tratata destul de dur ceea ce de multe ori ma duce cu gandul la faptul ca oamenii sant nise copilasi superficiali si ca invelisul nostru protector e ca o coaja de ou !

Am vazut un status la o prietena: Adevarul te va elibera dar mai intai te va scoate din minti. 🙂
De cele mai multe ori nu poti spune adevarul direct, este prea incomod.
E o arta sa-l spui mascat. Sa-l spui in asa fel incat persoana care te asculta sa-l descopere nu in ce ai spus tu, ci in ce a inteles el (sau ea) din ce ai spus tu.
De exemplu, nu-i spui unei persoane ca e lenesa, o lipitoare pe spinarea parintilor sau ceva similar ci incerci sa-i vorbesti mai degraba despre potentialul enorm pe care il are si pe care il iroseste. Incerci sa-i trezesti curiozitatea in legatura cu ce ar putea face si va realiza singura faptul ca e prea lenesa.
Nu este simplu, dar este mult mai eficient asa decat sa-l spui direct.
Parerea mea

Leave a Reply