Categories
Diverse

Razboiul Nevazut

Basmele sunt mai mult decat adevarate. Nu pentru ca ele ne spun ca dragonii exista ci pentru ca ne spun ca dragonii pot fi infranti. – G.K. Chesterton

Gheorhe si Dragonul

Dar oare cati sunt dispusi sa le tina piept, cati sunt dispusi sa se ridice si sa lupte. Cati inteleg ca pot fi infranti. Cati ii vad?

Intoleranta, dezbinarea, xenofobia, uratenia, nepasarea, etc …. dragoni…. sau cum le zice neamul asta, draci!

De multe ori am impresia ca au invins. Nu mai suntem in situatia de a ne apara de ei. Au cucerit tot ce era de cucerit si acum domnesc.

Cei ce au ramas in picioare si continua razboiul asta nevazut nu mai sunt oastea ci miscarea de rezistenta.

Multi, incadrandu-se in tiparul eroului clasic, refuza misiunea apoi sufera. Cad si, in fundul mocirlei in care ajug, descopera curajul. Se ridica si refuza sa mai cedeze. Iau cate un demon dintr-asta de gat si cu ghiarele in gatul lui mor.

Eu ce sa fac? Nu stiu, dar m-am cam saturat de mocirla.

5 replies on “Razboiul Nevazut”

Cred ca trebuie sa abordezi altfel lupta .Tu nu esti in mocirla ,!!! nu te rasfata ! cu toate ca se zice ca pana nu atingi disperarea maxima ,fundul mocirlei [apropo -o sa puta ingrozitor ,vezi cat de delicat esti ,cat poti sa rezisti fara sa faci icter sau apoplexie ],cand nu mai ai de ales decat sa urci, nu te schimbi !Mai santem si noi pe aici ,cativa, alaturi de tine in lupta de gherila ,nu crezi? cum ce sa faci ? in primul rand ce face orice razboinic adevarat- isi studiaza terenul ,campul de lupta ,inamicii si ce echipamente trebuie sa foloseasca- de vara ,de iarna ,vizibile ,invizibile si apoi se duce la locul sau sacru si vede cum sta cu credinta ,mai crede in izbanda sa ,in visul sau? si chiar daca constata ca nu mai crede tot merge inainte si intr-o zi printr-o minune credinta in izbanda ii revine si odata cu ea si transformarea din tot ce era doar in interiorul lui ,o alta personalitate se contopeste cu ce e exterior, vizibil si atunci dand totul pe fata si fiind nedivizat capata o forta inzecita ,si stii de ce tocmai pt ca nu mai ascunde nimic ,nu -l mai poate nimeni santaja cu nimic ,e puterea manifestata in deplina ei forta .de acolo numai Dumnezeu stie ce poate face !atunci acest razboi nevazut de care zici tu nu mai conteza ,l-a transcens ,nu mai are cu nimeni a se lupta, ii invinge inainte de a se apuca cineva a se razboi cu el.deci vezi cum stai cu credinta ,speranta si iubirea ,pentru ce lupti …
are dreptate nenea Chesterton -dragonii pot fii invinsi ,schimbandu-ti convingerile sau plecand din locul unde sant cei mai multi dragoni pe metru patrat ,sa te lupti cu ei fizic e din start pierduta batalia ,nici macar nu trebuie sa o incepi pt ca nu stii cu cine si nici cum sa o abordezi .ps pune-te si tu in locul unui dragon ti-ar convenii sa te distruga pe tine o entitate atotstapanitoare un biet muritor ?nu te-ai lupta pana la capat pentru supravietuire ? normal ca da ca de aia e lupta intre bine si rau de la inceput pana la sfarsit ,numai ca muritorii au uitat ca au la indemana sa cheme in ajutor si ei razboinicii luminii -trebuie doar sa-i cheme [de ce crezi tu ca are Mihail sabia aia in mana pe toate icoanele ? doar ca decor plastic?NU !Chiar o foloseste !cheama si ajutoare celeste cand te inving numeric,important e sa ceri ajutorul! nu te bizuii doar pe intelect ,ratiune si puterea ta in razboiul nevazut pt ca s-ar putea sa te arzi rau !cheama-i in ajutor oricand ai nevoie ,important e sa ceri ,altfel nu vom face singuri fata in aceste timpuri !

🙂 sabia adevarata este curajul. Cand frica nu mai are nici un efect asupra deciziilor facute de un om, acel om devine o arma. Nu trebuie sa devina violent pentru a produce schimbarea ajunge doar sa se ridice in picioare dupa fiecare lovitura.

Leave a Reply