Categories
Diverse

Atentie de calitate

Am gasit o scurta povestioara. Imi place fenomenal de mult cum transmite ideea unei atentii de calitate.

Cand aveam 5 ani, mama mi-a spus ca fericirea este cheia vietii. Cand m-am dus la scoala, m-au intrebat ce vreau sa fiu cand voi fi mare. Am scris “Fericit”. Ei mi-au spus ca nu am inteles tema si eu le-am spus ca ei nu au inteles viata.

Tu dupa ce-ti ghidezi viata?

Sau stai, stai…. mai intai: Iti ghidezi viata dupa ceva?
Eu unul sunt o frunza in vant…
Abia acum incep sa inteleg cam cum functioneaza o busola. Mi-am fixat cateva repere pe care incerc sa le folosesc pe cat de des imi aduc aminte de ele.

Happier than a bird

8 replies on “Atentie de calitate”

Busola… citi mai stiu sa aiba incredere in simplitatea ei si pot rezista tentatiei de a se ghida cu ajutorul unui sofisticat GPS? Citi si-ar asuma riscul de se indrepta intr-o directie, cind ar fi atit de facil sa apuci pe un drum cunoscut?

Am fost, cu totii, inzestrati cu o busola – intuitia, pe care o perturba, insa, cimpul generat de functionarea electrica a gindirii noastre logice, tip cauza-efect.

Fericirea e “nordul” intuitiei. Paradoxal, insa, citeodata, aceasta busola iti refuza alegerea unor clipe fericite, indicindu-ti ca “nordul” e in directia opusa – aceea a renuntarii, pentru moment, la fericire…Si daca starea de fericire e singurul reper al caii de urmat, tocmai te-ai asezat intr-o directie gresita…

Busola e simpla…e mai complicat sa identifici indicatiile ei dintre miile de sfaturi rationale. Atunci cind reusesti, vei simti intotdeauna ca ai luat cea mai buna decizie si ca “aici” face parte din drumul tau.

Asa-i…. e perturbata busola asta! 🙂
Dar… daca avem grija sa o izolam bine impotriva perturbatiilor, daca invatam sa le privim in context, atunci… sansele de a vedea nordul adevarat sunt mai mari.

Mda…”lucrez” si eu la proiectul asta, cu biomaterialul izolant 🙂 …Iar am ratacit butonul de “shut-down” si inca n-am invatat sa integrez artefactele in context. Rezultanta? Regrete…Trebuie sa aflu cum se descompune o unda aparuta prin suprapunere, in vibratiile initiale si asta inainte de a-mi iesi iar in cale tentatia vreunui “loc de dat cu capul”… 🙂 “Atentia de calitate” e complicata azi.

Iti recomand sa revezi sau sa vezi “Slumdog Millionaire”. Probabil ca nu intimplator, eu l-am evitat pina ieri. In spatele povestii e o minunata lectie despre atentie, despre trecutul care contine toate raspunsurile, despre cum “ceea ce esti” te ghideaza intotdeauna in cea mai buna directie, chiar daca, in primul moment, pare ca “a nu te vinde” cere pretul insuportabil al renuntarii la singurul drum catre ceea ce iubesti…Abia acum am inteles ce e “atentia de calitate”, desi… jur ca n-as recunoaste fetzele actorilor din film!!!

N-ai pentru ce 🙂 . Fiind intr-o stare de atentie sporita in timpul vizionarii, n-am putut sa nu observ ca mi-a venit in minte postul asta. In cautarea sensului si neavind alte variante ajutatoare, am sunat un prieten. 🙂 Daca tu ai vazut filmul, raspunsul final e ca n-am citit eu cu atentie postul. 🙂
Recitesc si ma si mut cu monologurile acolo unde le e locul. 🙂
Multzam pentru raspuns si gazduire! 🙂

Dupa pasiune imi ghidez viata. Consider ca cea mai buna afacere in viata este aceea de a-ti descopri si urma pasiunile. Numai asa poti fi cu adevarat fericit la locul de munca si vei realiza enorm de multe.

Leave a Reply