Categories
Diverse

Diferente

Viata aceasta este un drum cu multe rascruci. In fiecare moment alegem o cale sau alta.

Calea corecta este formata din principii. Daca rascrucea pe care o ai in fata iti ofera o cale in care trebuie sa-ti incalci principiile, chiar daca pare o scurtatura spre tinta pe care o ai, e posibil sa te puna pe neasteptate in fata unei prapastii pe care sa nu o mai poti trece.

Esential este sa te misti, sa actionezi, sa inaintezi, chiar daca poate devine fenomenal de greu, chiar daca poate trebuie sa te intorci din drum. Chiar daca poate drumul ales seamana mai mult cu o jungla impenetrabila. Mergi inainte si creeaza tu calea.

Michael E. Gerber spune:

Diferenta dintre oamenii mari si restul lumii este ca oamenii mari isi creeaza viata activ in timp ce restul lumii este creat de viata lor, asteptand pasiv sa vada unde-i duce viata. Diferenta dintre cele doua categorii este diferenta dintre a trai din plin si doar a exista.

Deci mergi, inainteaza, indiferent ce gasesti in fata. Problemele sunt doar oportunitati de a-ti demonstra creativitatea. Motive noi de a te ridica, de a renaste.  Nu esuezi decat atunci cand accepti esecul ca o realitate, dar poti alege sa refuzi sa esuezi, poti intelege caderile ca facand parte din proces.

Hugh MacLeod spunea recent intr-unul dintre desenele lui: If you can express your soul the rest will cease to matter. Daca iti exprimi sufletul restul va inceta sa mai conteze. Asta inteleg si eu prin a merge pe calea ta, pe CALEA TA! Sa fii TU! Iar TU nu vei putea fii niciodata invins. Singurul mod in care poti pierde este doar daca depui armele, doar daca alegi sa capitulezi.

Diferenta dintre castigatori si invinsi e doar o diferenta de perceptie a propriei persoane.

Tu cum te percepi? Nu ai incredere in tine? Nu crezi ca poti produce rezultate?

Fii mai atent! Deja produci consecvent rezultate in foarte multe domenii din viata ta.

Incearca sa produci rezultate marunte. Simti ca lumea se prabuseste in jurul tau? Incearca sa controlezi ce se intampla in spatiul apropiat. Fa curat in camera ta si vei descoperi ca, cel putin pe raza de actiune imediata, lumea e ok. Moralul celor din jur e in cadere? Incearca sa ridici moralul unei singure persoane, oricare, si vei descoperi ca puterea este in tine! Vei descoperi ca, daca vrei, poti!

Vei descoperi puterea si, daca, macar pentru o secunda, o vei intelege, nu vei mai fi niciodata la fel! Incepe marunt si dupa reusite, creste miza. Testeaza sa vezi cat de departe poti ajunge. Abordeaza lucrurile cu multa curiozitate si daca esuezi, adu-ti aminte de creativitate. Creativitatea ti-a fost data pentru a putea esua in nenumarate moduri, pentru a putea esua pana reusesti!

6 replies on “Diferente”

daca esuezi, adu-ti aminte ca o problema poate avea N rezolvari, difera doar modul in care-i gandesti rezolvarea; daca esuezi adu-ti aminte ca asta se datoreaza doar modului de abordare a situatiei respective, asadar…schimba abordarea si esecul se va trasnforma in realizare/reusita. 😉
Sunt de acord … in pasi mici SIGUR vei reusi sa faci pasul mare!
Daca vrei POTI! Totul e sa vrei!… oh da! 🙂

hmmm….”Daca vrei, poti!” imi pare rau dar prima actiune este de A VREA care implica “realizarea” (intrarea in actiune) a celui de-al doilea verb , adica A PUTEA! Asa ca…trebuie sa intelegi ca VREI indiferent de ce implica asta …apoi va urma actiunea propriu-zisa, de a putea = de a realiza “problema” pusa in discutie!

Prima este credinta in propria persoana. Nu aprecierea propriei persoane ci credinta ca poti. Fara credinta nu exista combustibil… si chiar daca mimezi un “VREAU” la inceput, nu vei putea sustine prea mult disonanta intre ce crezi si ce faci.

Salut Petre,te citesc de mai multa vreme.
Ai posturi misto, in care ma regasesc foarte mult ca si filozofie de viata.
Vv de post cateva concluzii:
– o calatorie de 1000 de leghe incepe cu primul pas
– orice maestru a fost odata un dezastru
– in viata este vorba despre teluri, vise..restu sunt doar vorbe.
– sa renunti la visul tau nu este niciodata o optiune
– pentru a fi mai bine pregateste inainte sa fie mai rau
– succesul si esecul merg mana’n mana.
– nu exista probleme doar provocari

Leave a Reply