Categories
Diverse

Blog Action Day 2009


Este iar 15 Octombrie. In aceasta zi, bloggeri din lumea intreaga se unesc intr-o singura voce pentru a discuta despre un subiect arzator. Anul acesta este vorba de schimbarile din clima.

Eu cred ca schimbarile acestea sunt simptomele unei probleme mult mai grave. Omul a incetat sa mai iubeasca cum trebuie.
Spunea cineva ca iubire este a planta copaci la umbra carora nu vei ajunge niciodata sa te odihnesti.
Ce forma mai avansata de iubire poate fi decat o forma in care sa darui fara sa astepti nimic in schimb? Sa darui pentru actul daruirii.

Privind la planeta ca un tot, omul pare a fi mai intersat de consumul aberant de resurse decat de a iubi. Atat timp cat nevoile lui imediate sunt satisfacute, nu este interesat de consecinte.

Acest egoism meschin poate fi recunoscut in radacina tuturor relelor de pe pamant. In suferinta celor de care nimeni nu mai are grija, in distrugerea locuintei generatiilor viitoare.

Efectele acestui egoism sunt simtite si de generatia noastra dar, dupa ce vor fi amplificate de trecerea timpului, oare cum vor fi simtite de copiii nostri?

Tu de ce nu te schimbi? De ce nu aduci mai aproape hegemonia iubirii?

De ce nu te schimbi? O intrebare esentiala pe care nu mai putem sa o ignoram, o intrebare a carui raspuns nu ne mai permitem sa-l amanam pentru o zi cand foamea de consum ne va fi satisfacuta.

Nu stiu ce efect poate avea un astfel de articol dar prefer sa fiu o picatura din valul schimbarii.

5 replies on “Blog Action Day 2009”

Leave a Reply