Categories
Diverse

Iubirea nu-i un sentiment

Iubirea este o nevoie!

“Dragostea nu moare niciodata din cauze naturale. Ea moare din cauza ca nu stim sa o intretinem. Moare din cauza greselilor, tradarilor si orbirii noatre. Moare de boala si rani…” – Anais Nin

Daca nu intelegem iubirea, greu vom putea sa o alimentam, sa o hranim, sa o intretinem.
Ea este o nevoie ce este alimentata prin ajutor, confort si acceptare.

Ea este o nevoie bidirectionala. Avem nevoie atat sa fim iubiti cat mai ales sa iubim. Un partener de calitate te va face sa iubesti mai mult si astfel sa fii mai mult.

Deci, unde ai nevoie de ajutor? Ce inseamna confortul pentru tine? Care sunt momentele in care ai vrea sa-ti fie acceptate opiniile? Si apoi reversul? Ce te aprinde cu adevarat, cum ai vrea sa ajuti? Cata atentie acorzi confortului celui de langa tine, ce inseamna acest confort pentru el/ea? Care sunt momentele cand e mai bine sa arati compasiune decat sa demonstrezi ca ai dreptate?

Intrebarile de mai sus duc la raspunsuri ce pot hrani o relatie, o pot intretine, o pot face sa creasca, sa infloreasca, sa ajunga la maturitate.

6 replies on “Iubirea nu-i un sentiment”

Iubirea e un sentiment…Gandindu-ma la un poet, la versurile lui…am perceput iubirea ca un cerc, fara inceput, fara sfarsit…o aureola a timpului….un leagan in miscarea lui….curba ochiului ce tot deseneaza cercuri in jurul inimii persoanei iubite…De ce sa alung romantismul? Insa iubirea e si o nevoie…focul trebuie intretinut… coboram cu picioarele pe pamant…. suntem ancorati in realitate, in cotidian, in prezent.

Leave a Reply