Categories
Diverse

Iubeste si fa ce vrei!

Este doar o mica problema. Pe masura ce iubesti… mori!

Acest “eu” dispare si atunci normal ca apare frica. Este probabil o manifestare a instinctului de autoconservare.

In Bab’Aziz, batranul dervish spune ca la fel cum un copil nenascut, in intunericul pantecului mamei, nu stie nimic despre minunile acestei lumi, tot la fel nici noi nu stim nimic despre minunile ce ne asteapta dupa moarte.

Noi avem totusi un avantaj, putem experimenta minunea mortii, a non-existentei. Toti cei ce au trecut prin asa ceva o descriu ca pe o stare extatica.

Caracteristica principala pare a fi absenta timpului si absenta eului. Mihaly Csikszentmihalyi numeste starea aceasta Flux.

Multi am trecut prin asa ceva atunci cand iubirea fata de cineva sau fata de ceva ne-a topit eul. Este un sentiment aparte… paradoxal nu simti nimic pentru ca nu mai exista “cineva” care sa simta. Este vorba mai mult de o identitate.

Este vorba de starea de libertate. Cred ca doar iubirea te poate elibera.

Toti misticii spun asta dar multi inteleg gresit sensul cuvintelor. Au impresia ca sunt incompleti si ca aceasta “iubire” va veni si le va umple viata.

Adevarul in schimb este ca iubirea este deja in noi intr-o forma inerta. Tot ce trebuie sa faci pentru a o descoperi este sa o aprinzi.
Iar cand iubirea este aprinsa, cand esti mistuit complet in focul ei, descoperi libertatea despre care vorbeau misticii.

One reply on “Iubeste si fa ce vrei!”

iubirea este o traire personala ,nedepinzand de raspunsul celuilalt ,atat si nimic mai mult, daca este altfel ,este altceva ,nu e iubire .doar in acest fel putand fii libertate absoluta ,cu pretul unor sacrificii umane imense ca: lipsa de atasament ,dependenta ,etc .am scris si eu o traire de iubire la mine pe blog in postul -se spune ca – ,e interesant ca ai prins ideea de baza ,pe masura ce iubesti … mori sau mai bine zis te transformi intr-o faclie ce lumineaza in jur .,afli ca secretul intregului univers e doar iubirea .

Leave a Reply