Categories
Diverse

Cine te opreste?

Intrebarea nu este cine o sa ma lase; este cine o sa ma opreasca?. – Ayn Rand

Singura persoana care te poate opri esti TU! Poate ca cei din jur vor incerca sa te opreasca, poate vor incerca sa te traga inapoi DAR… daca tu nu le dai voie… nu vor reusi.

De ce? Pentru ca lumea e lenesa… prea putini sunt dispusi sa depuna efortul necesar pentru a impiedica pe cineva sa faca ceva.

Deci, sansele sunt in favoarea ta, indiferent ce vrei sa faci.

Totusi, faptul ca POTI nu inseamna ca si ai sa faci. Nu! Mai ramane cineva, care te poate opri…. inamicul numarul 1: piticul din cap ce repeta obsesiv… NU POTI, NU MERITI, NU CONTEAZA.

Raspunsul corect la provocarea piticului este curiozitatea… “Oare….. oare chiar nu pot? oare chiar nu merit? oare chiar nu conteaza?”

Cereţi şi vi se va da; căutaţi şi veţi afla; bateţi şi vi se va deschide.
Că oricine cere ia, cel care caută află, şi celui ce bate i se va deschide.

Oare? Ia sa vedem…

9 replies on “Cine te opreste?”

mai e o chestie,
sa nu alergi de ceva,ci sa alergi catre ceva.
in momentul in care alegi de ceva ( saracie etc ) progresul va fi 0 si te intrebi dc nu functioneaza.
multi fac greseala asta.
cand incepi sa alergi catre ceva ( tel,vis concret) atunci incep lucrurile sa se intample.

corect: nu conteaza numarul de pasi pe drumul tau, ci directia cea buna. Non multum, sed multa.

Petre, postarea ta cu Nivelele constiintei a ajuns in mailul meu vineri; e ca in La Steaua :)… ce-i drept, acum trei ani ar fi ajuns degeaba.

iti doresc sa tii luminita asta aprinsa; in lumea invinsilor e un intuneric sa-l tai cu cutitul, asa ca orice scanteie le poate folosi sa iasa afara.

da, exista un moment in care incepi sa vezi altceva si altcumva decat pana atunci; si vezi cu mirare cum devii colectionar de coincidente, care te indreapta toate intr-o anumita directie.

sau poate e doar ce spuneai tu – ai atins Curajul, sau alta linie care iti limpezeste ochii.

🙂 observ ca faci referire la Nivelele Constiintei. Simt ca trebuie sa fac o precizare. Materialul respectiv este o traducere dintr-un articol de Steve Pavlina. Nici macar Steve Pavlina nu era autorul original, ele sunt extrase din “Power vs. Force” de David R. Hawkins. 🙂

Leave a Reply