Categories
Diverse

5 pasi pentru a deveni o persoana de succes

Iata o lista care te-ar putea ajuta sa devii in scurt timp o persoana de succes.

Pasul 1: Zambeste

Pasul 2: Ai trecut prin 40% din lista, Felicita-te!

Pasul 3: Realizeaza ca ceva-i in neregula cu lista aceasta

Pasul 4: Incepe sa ai dubii in legatura cu utilitatea acestei liste

Pasul 5: Realizeaza ca nimeni nu are cum sa stie cum arata calea spre succesul tau.

Esti doar tu si ceea ce tu intelegi prin succes. Acum, daca vrei sa ajungi acolo, inseamna ca nu esti deja acolo deci… ceva trebuie sa se schimbe.

De schimbat poti schimba 2 lucruri:

1. Definitia pe care o ai pentru succes. Viata in care traim ar fi invidiata si de regii trecutului. Nu mai reusim sa vedem toate bogatiile prezentului datorita tentintei caraghioase de a tot compara ce avem noi cu ce au altii, ce-i prezent aici cu ce ar putea fi prezent in alta parte, experienta prin care trecem cu experienta prin care credem ca am putea trece in alt context.
2. Ceea ce faci. Daca ai obiective clare si pasesti pe drumul spre a le atinge… atunci deja esti o persoana de succes. Daca obiectivele nu sunt clare sau nu pasesti, esti perfect doar ca ti-ar prinde bine un pic de imbunatatire.

Daca ti-ai clarificat unde vrei sa ajungi, nu mai ramane decat drumul. Drumul se face prin mers, prin fiecare pas spre destinatie. Monitorizarea progresului aduce feedback-ul necesar pentru a ajusta parametrii deplasarii. Din pacate… sunt destul de multe probleme cu monitorizarea. Poate crea o serie intreaga de sentimente negative legate de cat de putin s-a progresat, cat de mult mai este, impresii negative legate de propria persoana (ce spune progresul mic despre mine ca persoana) asa ca-i preferabil sa fie abordata cat mai atent.

Trei lucruri ajuta la optimizarea monitorizarii.

1. Intelegerea modului in care creierul invata. Este un procedeu lent si care se sprijina pe nenumarare esecuri si invatari din esecuri. Toti marii oameni au trecut prin aceste faze.

2. Folosirea inteligenta a emotiilor pozitive. Atunci cand te pregatesti sa masori ceva ce tine de monitorizare, este super util sa fii intr-o stare buna.

3. Mindfulness si compasiune pentru propria persoana.

Pentru persoanele ce vor sa citeasca mai mult despre tendinta de a baga capul in nisip cand vine vorba de monitorizarea deplasarii spre obiectivele pe care le avem, recomand cu deosebita caldura articolul The Ostrich Problem. Sunt 9 pagini de text simpatic si super accesibil cu 4 pagini de referinte spre articole stiintifice.

One reply on “5 pasi pentru a deveni o persoana de succes”

Leave a Reply