Cuiul de osie

Astazi a fost lansata cartea Linchpin (Cuiul de osie) a lui Seth Godin.

Am avut privilegiul de a citi la inceputul lunii o versiune condensata primita in urma unei promotii. Este superba. Inca un hit al maestrului.

Mesajul carti este unul dezarmant de simplu:

Lumea te vrea lipsit de identitate, o rotita usor de inlocuit intr-un vast mecanism de productie – dar daca alegi, si esti dispus sa lucrezi, poti deveni tipul de persoana de care avem nevoie, un cui de osie indispensabil, o persoana care conteaza. Piata are nevoie si imbratiseaza artistii, persoanele creative, initiatorii, instigatorii si cei ce produc miscarea. Tu ai indemanarea necesara, provocarea este sa o aduci la lumina.

Nu te multumi cu mai putin. Esti un geniu si avem nevoie de contributia ta. Depune munca necesara. Te rog.

Poti face viata acesta sa fie o viata frumoasa, o viata placuta, o viata fericita, daca o umpli de sens. Munca intr-o directie aleasa, intr-un domeniu care iti place, imbunatatirea vietii celor din jur, reprezinta o sursa nesecata de sens. Asadar, ascultati sfatul maestrului si depuneti munca necesara. Va rog.

4 thoughts on “Cuiul de osie

  1. Mi-am dorit mult timp meseria mea, nici nu mi-am dat seama atunci cat poate fi de diferit fata de ceea ce imi imaginasem,dar nu in sens negativ. Sa fii profesor…nici usor, nici greu, doar sa iti doresti.

    1. Felicitari! 🙂
      Tal Ben-Shahar spune ca totul este convertit in moneda definitiva care este fericirea. Daca ai cantitati mari din aceasta moneda, esti cu adevarat bogat. Profesorii au o rata de conversie foarte buna. 😉
      Uite o poezie in aceasta directie, spre sa-ti placa:

Leave a Comment