Categories
Diverse

Chemarea la joaca

Thw World is a Playground

Chemarea la iubire este o chemare la joaca.

Theilard de Chardin spunea ca “Bucuria este semnul cel mai infailibil al prezentei lui Dumnezeu” iar Joseph Campbell, dupa ce a studiat religiile si miturile pamantului, spunea ca mesajul cel mai des intalnit este: “Nu fa nimic din ce nu e joaca.”

Concluziile filozofilor sunt dublate de studii stiintifice. Mihaly Csikszentmihalyi, in studiile legate de Flux, explica cum munca, atunci cand este abordata cum trebuie, devine joaca, devine bucurie, devine fericire.

Marcus Aurelius, unul dintre reprezentantii de seama ai stoicismului, spunea “Adapteaza-te la viata ce ti-a fost data si iubeste cu adevarat oamenii cu care destinul te-a inconjurat. E un alt fel de a spune “Infloreste acolo unde ai fost sadit”… infloreste…

Toti par a vorbi aceiasi limba.

Recent am gasit un manual de invatare a acestei limbi. Un manual care imi place. Nu este singurul, istoria omenirii e plina de incercari de a preda aceasta limba.

Concluzia este intotdeauna aceiasi: iubirea este cea mai puternica si inca cea mai necunoscuta energie din lume. – Theilard de Chardin

As mai adauga eu ca nu e nevoie sa ramana necunoscuta… orice fel de cercetare o releva in adevarata ei frumusete.

6 replies on “Chemarea la joaca”

Corect! Si sa nu uitam: “Om mare cu adevarat este acela care nu si-a pierdut inima de copil” (Meng Tse)
So let’s play and be happy! 🙂 Life is wonderful!

@gabitza Stii ce-a vazut copilul din mine prima si prima oara? Imaginea atasata acestei scrieri! Imi place la nebunie! 🙂

E foarte adevarat ca atunci cand faci ceva si o faci cu placere, chiar daca poate initial nu-ti place atat de mult, va ajunge sa fie cu adevarat o placere. Ca sa nu mai spun ca lucrul facut cu placere iese de 10 ori mai bine…la fel ca si gatitul, iese mai delicios cand gatesti cu dragoste.

Da, e o imagine vesela, plina de culoare care invita la joaca. 🙂 Mesajul care insoteste imaginea este de asemenea sublim. Natalie Kocsis completeaza mesajul astfel: “…and life is pushing my swing” ceea ce vine sa intareasca ideea de a ne avanta in tot ceea ce facem cu curaj, cu inima deschisa, fara frica, fara rusine si fara nici o obligatie. Dar aici vine Rosenberg in ajutor si daca filmuletul te-a facut curioasa, sa vezi cum te vei simti dupa ce o vei parcurge cartea. Si da, ai dreptate, atunci cand punem suflet, and facem totul din placere avem reusita. Si uite asa ajungem sa ne si bucuram si nu e neaparata nevoie sa realizam ceva maret caci putem gasi bucurie pana si in lucrurile marunte. Avea dreptate Henri Bergson atunci cand spunea: “Bucuria e semnul ca viata a reusit!”

Iubirea este cea mai necunoscuta energie, si totusi Omul , in forma aceea de egoism firesc, asteapta mereu un raspuns in schimb.Nu ofera iubire neconditionat.De aici…..uita probabil si joaca, dintr-un egoism
Recent am aflat > pentru ca un obicei bun sa-ti intre ca reflex, deci sa nu existe doar la nivelul constientului, ci si a subconstienului, trebuie repetat in fiecare zi, timp de 20 de zile (mi s-a parut interesant)

Lidia

Daca astepti un raspuns in schimb, actionezi dintr-o mentalitate de lipsa nu de abundenta.
Eu cred in ce spunea Antoine de Saint-Exupery: Iubirea adevarata este nesecata; cu cat dai mai mult cu atat ai mai mult.

Legat de obiceiuri, asa am citit si eu… 21 de zile (3 saptamani) dar uneori e nevoie sa mentii atentia asupra obiceiului mai mult si sa fii si vigilent la incalcarile lui ce inevitabil vor aparea.

Leave a Reply