Categories
Diverse

Cristos a inviat?

“Cristos a inviat!” Auzim aceasta formula frecvent si, ca “buni crestini”, raspundem “Adevarat a inviat!”.

Dar oare a inviat? Oare raspunsul dat este un raspuns de papagal sau exprimarea unui adevar.

A inviat El in tine? Pentru ca, in alta parte nu mai are unde sa invie.

Ti-ai rastignit pacatele? Ai inviat la o viata noua?

Statistic vorbind, sansele sunt ca raspunsul tau la intrebarile de mai sus sa fie “Nu…” Asta, desigur, daca ai curajul de a fi sincer.

Testul este simplu:

“Esti fericit?”

Daca nu esti fericit, nu esti viu.  Cum spunea neica de Chardin. “Bucuria este semnul cel mai infailibil al prezentei lui Dumnezeu!”

Asadar, este Dumnezeu viu in tine? A inviat?

Mare dreptate avea Hugh cand spunea: “God isn’t dead, people are.”

8 replies on “Cristos a inviat?”

Pentru mine este primul an in care pot spune cu inima deschisa : “Adevarat a inviat!”
Chiar daca este mai tarziu decat ar fi trebuit, ma bucur ca am reusit s-o fac acum .
A durut un pic cand am facut curatenie pentru a-L putea primi, dar a meritat. 🙂
Dar nu e capat de drum… de acum trebuie sa am grija sa-L pastrez Viu pentru totdeauna in suflet si sa nu-L mai rastignesc prin pacatele mele.
E inceput de drum…pana acum nu am facut decat sa-mi caut calea…acum va trebui s-o urmez…

Da, bine de stiut, pentru orice eventualitate. 😉
Arat un pic cam entuziasta? Ma gandeam eu ca suna putin cam mobilizator, dar, daca nu ma incurajez singura, atunci cine?

In fiecare zi e altfel,intr-un vesnic dans al schimbarii,astazi de ex sant in lume dar sant o singuratica ,acum iubesc ,ieri am avut o imensa compasaiune .acum 2 zile mi-am sacrificat timp si bani ca sa fiu cu un prieten care pleaca din tara pentru 6 luni si a trebuit sa -i rezolv eu o problema .luni ma perfectionez cu niste cursuri .joi plec intr-o misiune spirituala la munte .grea- privita de aproape dar nemaipomenita privita pe termen lung .duminica ca sa mai fac rost de bani sa ajut merg la targ sa mai vand ceva ,toata sapt muncesc ,imi ajut familia si ii supravegez pe copil ,pe batani, ii sprijin .pe barbatul meu il alint si-l fac sa se simta util si iubit,.pe prieteni ii ador si le arat asta ,incerc prin nenumarate feluri sa le arat ca ii iubesc si ii servesc recunoscand scainteia din ei si din mine in felul asta o cinstesc eu prin tot ce pot sa fac pentru ceilalti ,ca sa fac aici pe pamant un loc putin mai bun .mai luminos dar stii care e partea super ? ca mie toate aceste activitati imi aduc bucurie si cu cat dau mai mult cu atat imi vine mai multa energie ,eu practic ma joc si in tot acest timp ma stradui sa transced toate probele pe care mi le pune in cale viata si bineinteles ca incerc cu toate puterile mele ,prin toate caile posibile sa trec toate starile negative. tot uratul si raul care se mai abate si asupra mea in aceasta viata .ps mi-a venit acum in minte la intrebarea ta cum e?stii cum e metaforic -ca si cum as jongla cu niste mingii de foc pe care le arunc in aer si iar le prind si ma frig dar iar le aruc in aer .mai imi scapa si pe jos le iau unele dintre mingi ma ard dar le iau totusi le tin cat pot de mult chiar daca imi ard mainile .le las un pic jos sa-mi ling ranile si iar le iau sau iau altele din aer pt ca intotdeauna sant alte mingi care vin spre mine ca sa ma joc cu ele ,cu unele ma joc mai mult cu altele mai putin depinde cat de mult pot eu sa suport fierbanteala lor .a,, si mai sant si mingi cu o caldura rece si pe astea le iau si le dau din caldura pe care am preluat-o de la celelalte ,atat cat pot ele primii.nimic nu tin doar pt mine ci ii primesc pe toti ce mi trimete seful jocului sa faca parte din jocul meu .

🙂 comentariul tau mi-a adus aminte de poemul acela al lui Tagore:

M-am culcat si am visat ca viata e bucurie
M-am trezit si am vazut ca viata e datorie
Am actionat si iata, datoria era bucurie

Viata nu e nici de rahat, nici frumoasa, este impartiala. Tu decizi daca te bucuri de ea sau te vaiti de tot felul de chestii. Fiecare element al vietii poate fi interpretat diferit, iar ceea ce tu consideri de rahat, altul s-ar putea sa vada exact opusul.

Leave a Reply