Categories
Diverse

Nu stiu…

Totul este in miscare. Miscarea e viata. Miscarea e evolutie. Miscarea e schimbare.

Schimbarea e o aventura in necunoscut. Iar in necunoscut iti trebuie atentie si curiozitate.

Trebuie sa stii ca poti face fata la ce se va ivi pe cale.

Aceasta este adevarata credinta. Sa stii ca totul este ok, ca poti face fata, ca Dumnezeu te iubeste si nu te va parasi in veci. Daca stii aceasta, poti fi atent la ce se intampla in jurul tau, si atent fiind, faci fata la orice.

Uneori, datorita unor tendinte distructive, incetam a mai crede si incercam sa stim. Incepem sa ne punem tot felul de intrebari ce nu pot avea raspuns si in tortura incercarii de a afla un raspuns, pierdem atentia. Nu mai vedem frumosul din jur, nu mai vedem puterea din noi. Ramanem cu impresia ca daca nu avem un raspun clar pentru “ce va fi maine” nu vom avea nici puterea de a face fata la ce va fi maine.

Cristos spunea “Nu vă îngrijiţi de ziua de mâine, căci ziua de mâine se va îngriji de ale sale.” Traieste acum, in acum. Fa munca ce-ti este pusa in fata acum si va fi de ajuns.

Necunoscutul trebuie imbratisat. Trebuie sa facem un aliat din el.

La fel cum preferi sa nu stii de dinainte ce se intampla intr-un film de suspans sau intr-o carte buna, la fel cum preferi sa descoperi plin de curiozitate ce au mai facut eroii din serialul preferat, tot la fel ar trebui sa abordam si viata pe care o avem. Plini de curiozitate.

Viata e o aventura. Uneori e comedie, alteori drama. Uneori poate devine plina de suspans, alteori poate capata caraterele sumbre ale unei tragedii. Nu ai de unde sa stii ce urmeaza. Poate ca maine, eroul principal (sau eroina) va avea parte de o schimbare brusca in “scenariu”. Poate ca abundenta de care nu te bucuri suficient acum va fi pierduta, sau poate ca suferinta la care acorzi prea multa atentie acum va fi stearsa complet de cineva sau ceva. Cine stie? Esential este sa intelegi ca vei face fata la absolut orice s-ar intampla si sa abordezi lucrurile cu o curiozitate de copil.

William Feather spunea “Destul de multi oameni rateaza partea lor de fericire nu pentru ca nu au gasit-o, ci pentru ca nu s-au oprit sa o savureze.” Mare dreptate avea! Nu?

Asadar, ACUM poti sa traiesti la maxim! Poti sa te darui pe cat poti de bine in munca ce o ai de facut si sa savurezi partile bune din viata ta ca si cum maine iti vor fi luate. Daca nu vezi partile bune ale vietii, intelege ca e doar o lipsa de atentie, poate o lipsa cronica de atentie. Partile bune sunt prezente tot timpul, doar ca, uneori, trebuie sa te uiti mai atent pentru a le vedea, poate mult mai atent decat ai facut-o in ultima vreme. 🙂

2 replies on “Nu stiu…”

Nu stiu cum se face dar parca desi stim aceste lucruri foarte bine, ni se intampla sa le uitam… ca de la mana pana la gura… Si este exact ceea ce ar trebui sa ne mobilizeze cu adevarat ca sa nu mai alunecam atat de usor in butoiul cu melancolie. Dar nu stiu de ce, am senzatia ca de data asta butoiul va exploda pentru ca ar cam fi cazul sa nu mai tina… avem prea multe lucruri frumoase de savurat ca sa ramanem orbi in fata minunatei privelisti. “Maine” ne poate surprinde placut!
Mai ramne doar sa tinem bine minte aceste lucruri, sa perseveram incet dar sigur! Si sa zambim 🙂

Leave a Reply