Categories
Diverse

Am intalnit inamicul si inamicul eram eu

Nimeni nu te poate rani mai puternic decat o poti face singur.

In jurul meu e in plina desfasurare o epidemie de depresie. Oameni doborati, unii datorita unor lovituri mai puternice, altii doar luati de val.

In toate cazurile, e vorba de o victorie interioara a inamicului. Dar e doar o batalie, razboiul poate fi prelungit la nesfarsit daca nu capitulezi.

Bern Williams sunea ca omul nu a facut nici un material mai rezistent decat spritul uman. Nimic nu-l poate frange.

Singura sansa pe care o are inamicul este sa te minta cu nerusinare, sa-ti spuna ca esti lipsit de putere, sa-ti ingusteze perspectiva, sa-ti arate un viitor sumbru, un viitor din care sa nu mai vrei sa faci parte. Singura sansa pe care inamicul o are sa invinga este sa te convinga sa capitulezi.

Curajul si perseverenta au un talisman magic in fata carora dificultatile dispar si obstacolele se dizolva in aer,
– John Quincy Adams

Orice forma de actiune rupe vraja. Daca-ti vezi de treaba ta, nu vei mai avea timp sa asculti brasoavele inamicului. Nu-i mai oferi starea de spirit de care are nevoie pentru a te aduce in genunchi.

Inamicul stie lucrul aceasta si de aceea va incerca sa te manipuleze sa crezi ca nimic din ce poti face nu are sens. “Ce rost are sa faci X sau Y… nimeni nu remarca, nu schimba cu nimic lucrurile… n-are nici un rost”. Te abureste cu replici de genul acesta pana ajunge sa te convinga.

Inamicul are o groaza teribila de intrebari… mai ales de intrebari ce-ti ridica spiritul, intrebari ca:

  • Ce POT face acum?
  • Pentru ce sunt recunoscator?
  • Ce POT schimba?
  • Ce am facut bine azi sau recent?
  • Cum am trecut ultima data peste problema aceasta?
  • Cum au trecut altii peste problema aceasta?
  • etc.

Daca incepi sa pui intrebari puternice, ele te vor pune in miscare… iar acesta e ultimul lucru pe care inamicul in vrea pentru ca stie, stie din experienta anterioara cat de greu ii va fi sa te opreasca.

Cu fiecare actiune, cu fiecare reusita, chiar daca poate e minora, descoperi ca poti, POTI! Si stie inamicul ca daca descoperi aceasta, daca-ti redescoperi puterea ce nu te-a parasit niciodata, vei trece prin orice fel de baricada poate el sa-ti ridice in fata.

Cum poti actiona ACUM? Care lucrul acela marunt pe care POTI sa-l faci acum?

2 replies on “Am intalnit inamicul si inamicul eram eu”

[…] Hugh MacLeod spunea recent intr-unul dintre desenele lui: If you can express your soul the rest will cease to matter. Daca iti exprimi sufletul restul va inceta sa mai conteze. Asta inteleg si eu prin a merge pe calea ta, pe CALEA TA! Sa fii TU! Iar TU nu vei putea fii niciodata invins. Singurul mod in care poti pierde este doar daca depui armele, doar daca alegi sa capitulezi. […]

Leave a Reply